Хранете се с повече пресни, свежи и непреработени храни. Ценете водата

...
Хранете се с повече пресни, свежи и непреработени храни. Ценете водата
Коментари Харесай

Френски правила за хранене

Хранете се с повече пресни, свежи и непреработени храни. Ценете водата – положителната хидратация е от решаващо значение за здравето.

Когато чуем думи като хубава храна, качествено вино, добра фигура, изкуство от храна, отношение към храната, обикновено ги свързваме с Франция.

Французите несъмнено ценят и усърдно сортират храната, която поставят на масата си и ние можем да научим доста от тяхната просвета на хранене. Тук споделяме няколко скъпи урока за храненето.

Хранете се с повече пресни, свежи и непреработени храни.

Балансирайте храненето си. Ако на едно хранене сте прекалили с потреблението на избрани храни, на идващото консумирайте по-лека храна.

Хранете се по три пъти дневно. Не два пъти на ден или шест, а три.

Дъвчете, дъвчете, дъвчете и още веднъж дъвчете. Вашият корем не разполага със зъби, по тази причина сдъвквайте добре храната.

Направете го красиво. Свежестта, качеството, усетът, подправките и образното показване, всичко това ще способства за вашето наслаждение, до момента в който се храните.

Никога не гответе, когато сте ядосани. Така ще добавите доста отрицателна сила към храната си, което не е добре за вашето тяло.

Споделяйте и се наслаждавайте на вашата храна. Храната е обич, по тази причина не пропускайте да споделяте вашите ястия с хората, които обичате.

Наслаждавайте се всеки ден на десерт. Разбира се, не би трябвало да прекалявате, само че един дребен десерт дневно, може доста да ви помогне.

Яжте въглехидрати. Консумирайте единствено потребни въглехидрати, като пълнозърнести храни, овес, фасул, зеленчуци, ядки, с цел да предотвратите склонността към преяждане и да повишите вашите равнища на сила.

Направете храната ваш другар. Храната не е зложелател, тъй че тъкмо по тази причина не би трябвало да чувствате виновност, до момента в който ядете. Вие би трябвало да чувствате единствено наслаждение и благополучие.

Всеки ден най-малко на едно от храненията хапвайте зелена салата.

Яжте мазнини, с цел да загубите непотребните такива от организма ви. Зехтинът и кокосовото масло са едни от най-полезните мазнини, които могат да допринесат за ускорение на метаболизма.

Яжте сирене всеки ден. Прясното сирене е фантастична храна, която е значима за храносмилането, само че също по този начин е и богата на калций, протеини и потребни мазнини.

Ценете водата. Добрата хидратация е от решаващо значение за положителното здраве. Приемът на задоволително количество вода денем ще усъвършенства положението на кожата, червата, и ще ви поддържа енергични.

Кажете не на подсладените питиета. Плодовите сокове, енергийните и газирани питиета са токсични. По време на хранене пийте единствено вода или чаша хубаво алено вино.

Забавете по натурален път процеса на стареене. Изобилието от плодове, листни зеленчуци и няколко късчета черен шоколад, превъзхождат и най-скъпия крем срещу стареене.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР